Höstvärme!
Blev så upplyft att jag åkte till IKEA som jag tycker lite mindre om och köpte en ny servis, det blev glada miner där hemma=). Eftersom det var de som vi pratat om dagen innan att kanske köpa. Stort leende när hon kom in genom dörren och jag hade dukat upp servisen med ett vinglas=).. Alltid lika härligt att göra någon positivt överraskad! Det är höstvärme!
Lördagens goda middag. Köttfärsfylld squash med couscous och en tomat & rädisröra(blandad i balsamvinäger och lime) med bladspenat.

Köpte ett nytt tallrikset idag. Tycker att de var mycket fina och kommer att utnyttjas flittigt! Köptes in på IKEA, det funkar ibland=)


Första rätten på de nya tallrikarna;). Kyckling i sötsur sås med grovbulgur.

Har införskaffat en vinkyl som har plats för 21 flaskor och har 2 olika temperaturnivåer, 7 flaskor får plats på övre hyllan och 14 flaskor på nedre. Rött nere och vitt uppe=)

Tidig julklapp!
I lördags fick jag min första julklapp=)!! En vacker låda för några av mina klockor. Tackar min kära för denna välbehövliga julklapp.. Tydligen så har jag varit en duktig/snäll pöjk=)


Igår kväll blev det ostbricka med lufttorkad skinka och lite vin. Alltid mys!

En annan extremt rolig sak är att min bror & hans flickvän ska ha barn.
Ett STORT GRATTIS TILL ER! Älskar er
Zzzzzzzz
Underbara fjällröding! Hade en filé över ifrån helgen som jag laga till i måndags.
Stekte filén i olja, smör, salt och peppar. Hacka lite scharlottenlök och cocktailtomater fräste med, tillsatte grädde och min egen tillverkade habanerosås(stark som attan) och lätt puttra på svag värme. På så sätt koka det in i fisken och gav en härlig smak. Sluta med att reda såsen med maizena. Till det åt jag knäcke med ost! Behövdes inte mer!

Köpte nya dojjor igår, gjorde ett riktigt klipp=)! Snygga med, enligt mig!


Imorgon är det Finlandsfärjan med jobbet! Får se hur det går, kan vara så att det blir slagsida=)
Dagarna har bara sprungit iväg och jag har knappt hunnit med, men faan va jag säljer=)=)=)=)
En annan rolig sak är att en matbloggare har börjat följa mig på twitter, alltid kul! Jag är ju oxå matbloggare... Hahahahaa... Funderar på det i alla fall.
Ha en fin dag!
Matorgie!
I fredags var det lugnt med film och mat.
Vi lagade halvbakad potatis i ugn och gjorde en skinkröra med äpple.
En öl till det och på med filmen "crazy, stupied, love". En bra fredagskväll som startades med ett långt bad!

Innehållet till vaniljgräddglassen som jag gjorde igår.

En del av ingredienserna av förrätten igår, räkorna glömde jag=)! Det blev en cocktail som var riktigt god(skulle jag säga något annat;) Mango, rödlök, avocado, chili, lime & basilka.

Vår lördagsmeny!

Huvudrätten, Norrländsk fjällröding a la Italy! Fjällröding(gjorts i folie med basilka, lime, vitlök, lök, tomat, salt, peppar och blodgrapefrukt) med kantarellrisotto.

The happy gang! Hade några riktigt härliga diskussioner som tog fram våra bästa sidor när det gäller argumenatation. Njöt verkligen! Tackar sällskapet för den härliga stämningen!

Une tarte petite pomme mä hemmagjord glass. Vår egen gjorda äppelpaj med marängtopping och klassisk vaniljglass med granatäpple.

Idag spelade vi dubbel i badminton mot några vänner och det var en tight match men vi förlora till slut. Spela 6 set och det blev faktiskt 3-3 i set. De vann första matchen med 2-1 och vi andra med 2-0 sen vann de sista setet som vi hann spela. Alltså 3-3 i set men 2-1 i matcher. Blir revansch nästa helg!
Marinerade revbensspjäll och gjorde pumpamos till kvällsmat som tröst;)!
Marinaden var BBQsås, honung, dijonsenap, salt, peppar & vitlök.

Herr pumpa var glad av att få vara med.. Han var ju ändå delaktig i middagen. Pumpamoset gjordes genom att koka pumpaköttet sen mixa det med kryddor och vitlök. Var en hit!! Grymt gott med en kall öl till!

Nu ser vi fram emot en härlig jobbvecka..
Kokbok kanske?!
Har man ett optimistiskt sätt att se på saker även när det kanske går lite mindre bra så kommer det till slut. Gäller att vara på tårna hela tiden!
Personligen har det varit ett bra flyt hela tiden=)..
Igår kväll blev det en härlig pasta de musslor;)..
Fräste vitlök, chilli och persilja i olivolja, tillsatte musslor och lite flingsalt.

Koka upp färskpasta som jag sedan fräste tillsammans med musslorna.

Resultatet!! Riven parmesan och tomat som garnityr! Mycket smakligt!

Funderar på att starta en kokbok=).. Får se vad som händer! Kommentera gärna om det är något som ni tycker eller tycker är mindre bra =)
Ha en fortsatt bra kväll!
Chokladpudding!
Igår spelade vi Sthlms cupen med Reymersholm, vi mötte ett div 7 lag. Eftersom det skiljer 3 divisioner så fick de lägga 3 straffar innan matchen började, de satte 2. Så matchen började med 2-0 till dem men i halvlek stod det 2-3 till oss. Vi verkade inte alls sugna på att spela i andra då vi mer eller mindre inte kämpa överhuvudtaget, lite frustrerande. De gjorde 3-3 och senare 4-3 och vann matchen. Tråkigt men rättvist när vi inte kämpar... De var glada som de hade vunnit VM, det var faktiskt väldigt kul att se i allt elände=)!
Dagen har varit full med möten och man har hjälpt kunder med diverse saker angående säkerheten. Det går riktigt bra och det är så otroligt kul att träffa så många olika personligheter.
Varje dag är inte den andre lik vilket gör mitt jobb till något riktigt roligt och något som jag ser fram emot dagligen.
Mys

Lördagens 2 rätters! Kyckling, kantareller, grymt god brunsås, sallad & efter önskemål(mina=) krocketter. Ett glas Stoneleigh, fruktigt & halvtorrt.

Efterrätten, chokladpudding med färska hallon, physalis, vindruvor och en klick grädde! Känns som man var barn igen... Yummie!

Avsluta dagen med 1 sälj och förmodligen ännu ett, det andra är en stor affär. Riktigt kul om de väljer att ha oss som leverantörer av passagesystem och larm. Det är fördelen med oss, vi kan leverera allt inom säkerhet och på det sättet får kunden bara en leverantör och en faktura istället för flera olika. Blir inte bättre än så!
Ha en underbar kväll!
Sjukt glad? Då kan du ha hjärnfel?! Typiskt pessimister=)
Det står att:
– Att se glaset som halvfullt snarare än halvtomt kan vara väldigt positivt. Det minskar ångest och stress och har positiv effekt på vår hälsa. Men det kan också betyda att vi inte vidtar försiktighetsåtgärder, som till exempel skyddat sex eller att pensionsspara, säger doktor Tali Sharot till Metro.
Forskare har alltid undrat varför människan är så optimistisk när hon ständigt konfronteras med hemska händelser och ouppfyllda förväntningar.
Nu har de kommit fram till att felet kan bero på en defekt på hjärnan.
– Våra fynd visar att människans benägenhet att vara optimistisk främjas av hjärnans oförmåga att förstå fel i förväntningar när det gäller pessimistiska händelser, säger Sharot till Metro.
Dessutom: ju mer optimister vi är, desto sämre tar vi in negativ information.
Personligen så pensionsparar jag sedan 13år tillbaka, när jag fick mitt första jobb gick jag in på banken och bad dem dra 400kr från mitt konto varje månad och sätta in på en fond som jag kollat upp. Det har varit lönsamt =) även om det är massor av år tills man får plocka ut!
De som läser texten borde se vad de skriver, läsa texten ordentligt. Att se glaset som halvfullt kan vara väldigt positivt, det minskar ångest och stress och har en positiv effekt på vår hälsa.
Varför har man ALLTID undrat varför människan är så optimistisk??? Hur skulle det vara om alla var pessimistiska och allt var "åt skogen" så att säga.
Hur skulle samhället se ut? Hur skulle företag starta? Med inget nytänkande(de är ju positivt) och optimism med att lyckas med ett expriment skulle vi idag inte ha t ex telefon, el, TV, internet, hjulet och miljoner andra saker.
Att ens leta fel för att vissa personer är optimistiska och tror på sig själva är ju helt enkelt befängt enligt mig! Jag anser att man ska jobba med sig själv först och främst och inte leta fel hos andra.
Att vara optimistisk minskar ångest och stress och har en positiv effekt på vår hälsa! Han säger det i intervjun, men ändå fokuserar vi på det pessimistiska.
Vi har en förmåga att dra till oss det mindre bra i en text. Att se det som gör texten positiv är väl roligare.
Jag har aldrig upplevt ångest och stress. men vet vänner som har det och det är inget att ta lätt på! Har även jobbat på psyk så jag vet vad som kan hända vid kraftig ångest! Folk brukar prata om ångest efter t ex en utekväll. Pratar om att de har fylleångest! Hade de vetat vad ångest är så skulle de nog aldrig säga att de har någon form av ångest. Har man ångest så mår man fruktansvärt dåligt och det är inget att ta lätt på.
Jag brukar säga till dem som säger fylleångest att du har nog fylleånger. Du ångrar att du drack så mycket eller gjorde dumma saker på fyllan.
Åren på psyk gjorde mig till en extremt positiv och glad människa. Började uppskatta att jag mår bra och har det väldigt bra även om livet ibland känts som en rent helvete i yngre åren. Hade det inte så dåligt som man trodde och när jag insåg det så vände hela mitt liv!
Jag har alltid varit en glad person men nu så blev jag psykiskt glad som människa också, jag började inse massa saker i min omgivning som jag inte var ansvarig för. Jag förstod att jag inte gjorde fel utan att jag hela tiden var en ganska bra pojk=)! Livet är till för att levas, då kan man väl ändå vara glad medans man gör det. Det är ändå en massa år man ska vara kvar här. Jag började tro på människan. Vad jag menar är att jag gav alla en chans oavsett vad som hänt innan och vilken inställning jag hade till dem eller det. Mitt liv blev så mycket lättare och resten är historia.
Älskar att prata om hur och vad man kan göra för att ta itu med sina inre spöken. Det tar tid, det tog något år för mig att leva som jag ville. Det är inget som går över en dag, det är så så skönt när man väl är där. Nu går allt på automatik vilket det inte gjorde i början. Träning ger färdighet, i allt man gör.
Nu hoppas jag alla glada och mindre glada gillar inlägget och kommentera gärna!
Spanska trappan i Rom!
Glass i lagom lass...
Det finns 2 sätt(finns fler, men de här de som jag väljer att prata om) att se på saker och ting. Hur man väljer att uppfatta olika saker runt om kring en.
T ex, jag väljer alltid att uppfatta mindre bra saker på ett bra sätt. Jag tar emot informationen och omvandlar den i min hjärna till något som får det att låta bättre och på det sättet börjar jag arbetet med att förbättra situationen eller frågeställningen.
Jag tolkar näst intill aldrig saker negativt. Visst om någon skriker eller dylikt så är det svårt för mig att inte se det som negativt. Då försöker jag istället komma på hur man/vi kan lösa det på bästa sätt.
Folk tror jag spelar något men det här är mitt sätt att vara och se på saker. Det är inte falsk bild. Jag är löjligt positiv och tror på människan. Alla får en chans oavsett vad jag hört eller läst om personen... Jag är alltid objektiv!
Gjorde egen glass igår i den nya glassmaskinen. Det är lite jobb att göra egen glass. Äggen delar man upp i gulor och vitor. Vispar gulorna med strösocker pösigt och vitorna till hårt skum. Sen tog jag vispgrädde och blandade i vanilinsocker, kahlua och aprikos likör. Efter låtit glassmaskinens bottendel stå i frysen ett dygn tog jag ut den och hällde i ingredienserna och sist vände jag ner äggvitan. Glassmaskinen fick jobba i ca 1h sen in i frysen i portionsmuggarna.

Ett glas vitt som lyser upp...

En glad tjej som precis gjort salami & fetaostpaj.


Min hemmagjorda glass! Jag hällde upp det i små pappersmuggar och ställde in i frysen. Enligt mig så var det riktigt gott. Härligt att göra sin egen glass!

Allt vad du kan TÄNKA & TRO på kan du uppnå!
Oktoberfest!
Var mycket korv, sauerkraut och öl.... Allt i sann Tysk anda! Ett gäng härliga killar som älskar Tysk tradition och som tog tag i saken och hyrde lokal, fixa inbjudningar, öl och lederhosen=).
Bengan står och med sitt krus på stortorget och välkomnar besökarna

Alla var glada och den Tyska musiken spelades högt och det sjöngs med som sig bör! Skratten duggade tätt...
Åts en del korv kan man säga!

Javisst försökte man vara traditionsenlig!

Idag har det varit en bra dag på jobbet och avsluta dagen med att sälja! Verkligen skönt, har nu sålt något varje dag de senaste 10 dagarna... =) Kan ju ha det värre;)! Har mycket på G också, så det ser ljust ut i vinter. Förvänta mig inget annat! Jag har ju tänkt att det ska gå bra precis som vanligt!
Att lyckas på olika sätt i livet är ju något som vi alla strävar efter. Det kan vara att man lyckas vara en bra förälder, lyckas i på jobbet eller inom sin sportgren.
Lökar, pumpa, chili & vinflaska kan användas som dekoration!

Ser fram emot morgondagen men jag njuter fortfarande av denna dag!
Gårdagen var en ack så lyckad dag, ungefär...
Gårdagen var en ack så lyckad dag, ungefär som de brukar vara:)! På jobbet så fick jag in några affärer och sen var det en lugn kväll med tjejen och TV! Hon gjorde fattiga riddare de luxe som förrätt innan kvällsmaten. Jag har aldrig ätit fattiga riddare innan men blev positivt överraskad! Tog en kanelbulle och dela på mitten, la i ägg & mjölk så de sög åt sig. Stekte lätt i smör. Voila, torra bullar kan bli goda igen! Fattiga riddare är en gammal tradition där man tog vara på bröd som var gammalt, särskilt de som hade ont om pengar! Prova!! En klick vaniljglass passar alldeles utmärkt till. Ikväll är det Oktoberfest i Gamla Stan, köpt tyskt veteöl och bratwurst. Kommer säkerligen att bli kul! Önskar alla en riktigt bra dag och kväll!
Senaste dagarnas mat!
Det här är en utsökt rätt. Fläskfilégryta med hasselbackspotatis. Skivade fläskfilén och brynte den med lök, vitlök och kantareller. In i ugnen med grädde för att få en härligt fyllig smak. Rekommenderas starkt!

Blev något gott av det på bilden!

Färdig rätt! Köttfärsfylld bifftomat med couscous. Yum yum.. Ett gott glas vin till. Det är så enkelt att få något speciellt vardagsmys. Varje dag kan man göra unik! Behöver dock inte ha ett glas vin till, vatten räcker gott=)!

Handskalade räkor med blodgrape, sallad, ägg, cocktailtomater, gurka & rostat bröd! Enkelt men ack så gott!

Wordfeud på riktigt!!! Några av mina ord, röv, hagga och porr =)=)=)hahahaha..

Lev väl och planera vad du ska äta ikväll;)!
P.S bokade resa till Bryssel i november och som vanligt kommer det bli, jätteroligt!! D.S
Abborrefiske rekord!
Börja med att dra upp 152 st innan lunch, catch and release. Spara några stycken för att ta hem. Vi fiska bara med jigg och det nappa som att fiskarna inte sett mat för.... Fan va kul det var! Guiderna visste precis var vi skulle ställa oss.. Vi var 2 båtar med totalt 9 man, vår guide var inhyrd och hade inte riktigt lika bra koll men var grym ändå.. Det var självfallet tävling mellan båtarna. Vi låg under vid lunchtid!
Efter lunch så var vi fast beslutna att komma ikapp, istället så ryckte de mer... De slog nytt rekord, 224st abborrar på 4 pers, vi tog 120st. Grymt roligt!! Måste göras om!
Dessa två hängde med mig hem=)!

Guiden kockar och visar hur man viker sin tunnbrödsrulle...

Resultatet, renskav och grönsaker!

Väl hemma flådde jag mina abborrar och smörstekte i chili, salt och peppar.

Resultatet, grymt god abborre med bulgur och ett glas rött!

Snart dags för en AW med jobbe.....
Ditten & Datten!
En trevlig förrätt, carpaccio på oxfilé med rostade hasselnötter och parmesan.

Mellan förrätt och huvudrätt så passa turturduvorna att pussas.. Mycket trevligt sällskap!

Rensadel med palsternackspuré och vegetarisk korv. Mycket gott, purén var kanske inte bäst;)!

Klassiskt!

Glad, gladare, Amo!!

Jag bakade för första gången sen restaurangsskolan -98. Jag gjorde scones. Jag älskar ju att experimentera med mat så jag la till lite extra saker=). Grahamsmjöl, smör, salt, bakpulver, fil, fläder-& apelsinmarmelad & agavesirap.. Yummie yummie.....

Vi var på bondens marknad på Katarina Bangata på södermalm. Marknad som är varje lördag fram till mitten på oktober. Där hittar man massor av närproducerat. Mycket trevligt och massor av folk som drar sig dit!

Jag var glad som en speleman när jag hade köpt caribbean red, samma som jag köpte förra året trodde jag. Men men den var inte alls stark=(.. Lite smak bara, fick 2 för priset av 1. Gav en till lillebror som oxå älskar starkt, tyvärr var dem inte det märkte jag senare. Tanken var ju god!

Vacker!

Gör moules de Amo. Kokta i vin, lök, vitlök, chili & persilja! Mumma...

Gjort allt från scratch, bearnaise har vispats till gudomlig konsistens och smak, klyftpotatis i ugn.. Ett glas italienskt vitt, gradis ciutta collio som köptes i Rom! Njutning till fullo!

Har så mycket att göra på jobbet och det är så underbart. Det är härligt när man har massor att göra och inte stressar, blir liksom så lätt att hinna med då!
Ikväll är det AW med jobbet.
Bokar en resa till Bryssel idag med... Kul! Resa, underbart! Nya resmål, galet kul!
LER!!!!