Blev bjuden på en fantastisk middag!
Igår hade min käraste bestämt sig för att bjuda mig på en fin middag.
Och fin, skulle vilja säga fantastisk var den. Hela uppläget med avsmakningsmeny är väldigt fräscht(som mina Göteborgs vänner skulle ha uttryckt sig).
Vi var på restaurang smak, som ligger typ vid korsningen Sveavägen - Kungsgatan. Mycket trevligt ställe.

Man valde mellan 3, 5 eller 7 smårätter att smaka av. Vi tog 5 och tillhörande dryck till det.
5 smårätter var ungefär som en 2 rätters.
Här är den vackra kvinnan som bjöd mig på denna underbara tillställning med sin champagnedrink med namnet aprikos!

Jag tog en fördrink som hade namnet hasselnöt, den smakade som nötcreame(de små vita som man köpte som liten, särskilt om tillverkarnas dotter gick i ens klass. När man fyllde år så fick man alltid en låda sådana=)

Smaken Pepparrot, "caviar". Bestod av forellrom, blini(typ en krispig plätt, utan socker), syrad grädde & pepparrot.
Till detta fick man en skvätt Pares Balta Brut, en Cava(spanskt mousserande)
Denna rätten var väldigt god!

Smaken Yozo, "sashimi". Pilgrimsmussla, tofu & soja.
Serverades med en Omaka Springs Estates. Vitt från Nya Zeeland.
Var gott!

Smaken Citrongräs, "Hot Pot". Ankdumplings, shiitake och chili.
Ett Pinot Blanc Reserve, Gustave Lorentz fick man till enligt deras förslag. Att ha en sommelier som sitter och bedömer smakerna och hur det passar till är väldigt kul när man är ute och äter. Detta passa inte enligt henne!
Men rätten var kvällens höjdpunkt!!! Helt magnifik!

Smaken Fänkål, "Bisque". Kräftor, croquette & tomat.
Ett vitt serverades till detta, Hardys Chardonnay. (Australien)
Var en extremt god soppa!

Smaken Koriander, "Crab Cake". Avocado, lime, chili.
Fiano D´Avelino, Terredora. Italienskt vitt vin.
Igen ett fantastiskt god rätt, mitt sällskap var helt till sig i trasorna=)

Smaken Öl, "Löksoppa". Torsk, gruyere(fransk ost), syltlök & krasse.
En öl serverades till detta, American Dream från Mikkeller(Belgisk öl producent)
Var en mycket god soppa!

Smaken Sesam, "Negimaki". Kalventrecôte, granatäpple & cashew.
Till detta ett mycket trevligt(som sommelierer säger) rött från Alicante, El Sequé, Artadi.
Vad ska man säga?! Det var mycket gott.

Smaken Trffeyl, "Boeuf Bourguignon". Ribs, morot, champinon och tryffelsås.
Ett Côtes du Rhône från Nicolas Perrin serverades till. Ett rött vin med ganska mycket tanniner(det som gör att det känns strävt mot gommen!)
Var väl kvällen minst goda..

Smaken Ingefära, "Créme Caramel". Muscatpumpa, apelsin och pannacotta.
Ett dessertvin från Australien, Orange Muscat & Flora, Brown Brothers.
Var väl inte den bästa desserten och jag tyckte att den knappt smaka ingefära.

Smaken Te, "Parfait". Hjortron, bergamotte & lite choklad.
Fick the Winemasters Reserve NLH(NLH, står för att de är skördade sent och låtit en svamp angripa för att få vattnet i druvan att avdunsta och bli mer koncentrerad)
Den här desserten smakade te och var magiskt god!! YUMMIE!!!

Ett underbart slut på en underbar middag!
Sen blev det lite biljard.. Alltid kul med lite tävling sådär i slutet på en "Datenight"=)
Ska inte säga vem som vann i bäst av 3, känns inte som det är aktuellt!
Nu är det dags att ner till Skånegatan och träffa några vänner på ett fik..
Ha den bästa av dagar och lev som du vill!
Och fin, skulle vilja säga fantastisk var den. Hela uppläget med avsmakningsmeny är väldigt fräscht(som mina Göteborgs vänner skulle ha uttryckt sig).
Vi var på restaurang smak, som ligger typ vid korsningen Sveavägen - Kungsgatan. Mycket trevligt ställe.

Man valde mellan 3, 5 eller 7 smårätter att smaka av. Vi tog 5 och tillhörande dryck till det.
5 smårätter var ungefär som en 2 rätters.
Här är den vackra kvinnan som bjöd mig på denna underbara tillställning med sin champagnedrink med namnet aprikos!

Jag tog en fördrink som hade namnet hasselnöt, den smakade som nötcreame(de små vita som man köpte som liten, särskilt om tillverkarnas dotter gick i ens klass. När man fyllde år så fick man alltid en låda sådana=)

Smaken Pepparrot, "caviar". Bestod av forellrom, blini(typ en krispig plätt, utan socker), syrad grädde & pepparrot.
Till detta fick man en skvätt Pares Balta Brut, en Cava(spanskt mousserande)
Denna rätten var väldigt god!

Smaken Yozo, "sashimi". Pilgrimsmussla, tofu & soja.
Serverades med en Omaka Springs Estates. Vitt från Nya Zeeland.
Var gott!

Smaken Citrongräs, "Hot Pot". Ankdumplings, shiitake och chili.
Ett Pinot Blanc Reserve, Gustave Lorentz fick man till enligt deras förslag. Att ha en sommelier som sitter och bedömer smakerna och hur det passar till är väldigt kul när man är ute och äter. Detta passa inte enligt henne!
Men rätten var kvällens höjdpunkt!!! Helt magnifik!

Smaken Fänkål, "Bisque". Kräftor, croquette & tomat.
Ett vitt serverades till detta, Hardys Chardonnay. (Australien)
Var en extremt god soppa!

Smaken Koriander, "Crab Cake". Avocado, lime, chili.
Fiano D´Avelino, Terredora. Italienskt vitt vin.
Igen ett fantastiskt god rätt, mitt sällskap var helt till sig i trasorna=)

Smaken Öl, "Löksoppa". Torsk, gruyere(fransk ost), syltlök & krasse.
En öl serverades till detta, American Dream från Mikkeller(Belgisk öl producent)
Var en mycket god soppa!

Smaken Sesam, "Negimaki". Kalventrecôte, granatäpple & cashew.
Till detta ett mycket trevligt(som sommelierer säger) rött från Alicante, El Sequé, Artadi.
Vad ska man säga?! Det var mycket gott.

Smaken Trffeyl, "Boeuf Bourguignon". Ribs, morot, champinon och tryffelsås.
Ett Côtes du Rhône från Nicolas Perrin serverades till. Ett rött vin med ganska mycket tanniner(det som gör att det känns strävt mot gommen!)
Var väl kvällen minst goda..

Smaken Ingefära, "Créme Caramel". Muscatpumpa, apelsin och pannacotta.
Ett dessertvin från Australien, Orange Muscat & Flora, Brown Brothers.
Var väl inte den bästa desserten och jag tyckte att den knappt smaka ingefära.

Smaken Te, "Parfait". Hjortron, bergamotte & lite choklad.
Fick the Winemasters Reserve NLH(NLH, står för att de är skördade sent och låtit en svamp angripa för att få vattnet i druvan att avdunsta och bli mer koncentrerad)
Den här desserten smakade te och var magiskt god!! YUMMIE!!!

Ett underbart slut på en underbar middag!
Sen blev det lite biljard.. Alltid kul med lite tävling sådär i slutet på en "Datenight"=)
Ska inte säga vem som vann i bäst av 3, känns inte som det är aktuellt!
Nu är det dags att ner till Skånegatan och träffa några vänner på ett fik..
Ha den bästa av dagar och lev som du vill!
Kommentarer
Trackback